"Er zijn weinig Nederlandstalige schrijvers die zo goed hun verhalen kunnen vertellen." Stephen King Fanclub

Duistere Parels

De eerste bundel waar een verhaal van mij in terecht kwam, naast schrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Jack Lance en Nico de Braeckeleer. Prima gezelschap dus en een erg gevarieerde bundel.

Het verhaal van mij dat geplaatst werd was De Burcht van Montez, en in feite een opmaat naar Shadajaël, want dat was de hoofdpersoon in dit verhaal.

Terraanse Vertellingen

Terraanse Vertellingen was de eerste bundel die door SF-Terra uit werd gegeven. Hierin werd iedere schrijver die met een kort verhaal in de 3 maandelijkse tijdschrift heeft gestaan de mogelijkheid geboden om met een verhaal in de bundel te komen staan.

Met Tais Teng en Bavo Dhooge als collega auteurs was het gezelschap wederom niet verkeerd.

Van mij werd het Perry Rhodan verhaal Arabier geplaatst. Voor de Perry Rhodan kenners, Ara bier was ook een mogelijke titel, maar die gaf net wat teveel weg… Leuke bijkomstigheid was, dat dit het eerste door een Nederlander geschreven Perry Rhodan verhaal was dat ooit gepubliceerd is. De omslag is door Tais Teng gemaakt.

Horizon

Voorbij de horizon ligt hete land van de verbeelding, waar dromen werkelijkheid worden en sprookjes normaal zijn. Reis mee op de vleugels van de fantasie van Tais Teng, Uschi Zietsch, Jeff Carlson, Theo Barkel, Pieter Feddema, Nico de Braeckeleer, Jaap Boekestein, Peter van Oosterum en Nando Harmsen.

De eerste verhalenbundel van Uitgeverij Macc, met een keur aan binnen- en buitenlandse schrijvers en met een voorwoord van niemand minder dat Stan Nichols.

Een bundel met sprookjes voor volwassenen. Van mij zijn Sneeuwwitje en de zeven trollen en Spiegeltje spiegeltje aan de wand opgenomen.

Webshop

Verhalen Vertellers

Ontdek de verborgen geheimen van Marsen ontmoet de laatste draak van Woudzee. Kent verliefdheid grenzen? Gaan mens en natuur samen? Verken de toekomst en het verleden op de vleugels van de beste binnenlandse en buitenlandse auteurs.

Met verhalen van: Tais Teng, Jaap Boekestein, Uschi Zietsch, Karel Smolders, Johan Klein Haneveld, Theo Barkel, Yvette Hazebroek, Gé Ansems, Joke Hartog en Roderick Leeuwenhart.

Van mij is het korte SF verhaal Wedergeboorte opgenomen.

Webshop

Verhalen Vertellers 2

Reis mee met gouden luchtschepen, ontmoet sensuele godinnen en ijzeren krijgers en werp een blik in het hiernamaals. Science Fiction, Fantasy en een vleugje Griezel, in de nieuwe Verhalen Vertellers staan weer de beste auteurs verzameld.

Met verhalen van:

Tais Teng, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Johan Klein Haneveld, Gerd Goris, Vince Penders, Martijn Kregting en Nanouk Kira.

Van mij is het verhaal De Martiaanse Connectie opgenomen.

REACTIES op Verhalen Vertellers 2

“Met de verschijning van, wat nu dus ‘Verhalen Vertellers 1’ is geworden was ik al heel erg content. (…) Nu, met de verschijning van ‘Verhalen Vertellers 2’, is dat tevreden zijn, een trend aan het worden. Ik ben alweer heel erg content met deze prachtige verzamelbundel en hoop dan maar dat de uitgaven van ‘Verhalen Vertellers’ dan ook maar een trend gaat worden.” Jos Lexmond, NCSF

Webshop

Verhalen Vertellers 3

Zijn herinneringen voor eeuwig verloren? Is het Franse Rijk het laatste bastion  tegen een Galactisch heerser? Vlieg mee met de Mount Everest en ontsnap aan de glibberige vingers van de dood.

Verken het universum en prikkel je verbeelding met de derde Verhalen Vertellers met topauteurs uit binnen- en buitenland.

 Met verhalen van:

Roderick Leeuwenhart, Tais Teng, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Johan Klein Haneveld, Gerd Goris, Gé Ansems, Martijn Kregting, Nanouk Kira, Nadine Stenglein. 

Nu verkrijgbaar!

“Verruit de meeste verhalen zijn prima natuurlijk en dat maakt ‘Verhalen Vertellers 3’, toch weer zeer de moeite waard.” Jos Lexmond, NCSF

Webshop

Verhalen Vertellers 4

Zijn wij voor eeuwig verloren, of laten we een erfenis na? Onderzoek de mysteries van de diepzee en ga het onmogelijke gevecht aan. Maak een noodlanding in onbekende contreien en laat je meeslepen door de Ideëenmeester.

Ontstijg de grenzen van onze eigen wereld en duik in het verhalenuniversum met deze vierde Verhalen Vertellers.

 Met verhalen van:

Jeff Carlson,  Johan Klein Haneveld, Jaap Boekestein, Theo Barkel, Karel Smolders, Gé Ansems, Martijn Kregting, Nanouk Kira, Tais Teng. 

Nu verkrijgbaar!

Webshop

VOORBIJ DE STORM

SF-auteurs voor het klimaat

De toekomst is het terrein van de Sciencefictionschrijver, maar de leefruimte van onze kinderen. Hoe wij nu met onze planeet omgaan, bepaalt hoe onze nazaten leven. Gaat onze welvaart en weelde gepaard met geestelijke armoede of een uitgeleefde Aarde die niet meer in staat is om zijn kinderen te onderhouden?

Vijfentwintig Belgische en Nederlandse auteurs die zich zorgen maken om het lot van onze Moeder Aarde hebben een zorgelijke blik in de nabije toekomst van de menselijke bakermat geworpen.

Een schreeuw om hulp om Voorbij de Storm te kijken…

Van mij is het verhaal ” Overlevers” opgenomen. Thorsen en Daine, de hoofdpersonen in dit verhaal, zullen binnenkort in hun eigen roman verschijnen. Thorsen & Daine, Prinsessen van Caïgha.

“Ik kreeg er echt nachtmerries van, en dat is een compliment. (…) Voorbij de Storm, laten we hopen dat de wereld daar niet heen gaat.” Eefke Boelhouwers, Omroep Brabant

“De kwaliteit van de verhalen is goed tot uitmuntend. Al met al dus een anthologie voor iedereen die eraan meewerkte om trots op te zijn. Jos Lexmond, NCSF

“Alle verhalen bij elkaar genomen vertellen ons wat we diep van binnen al weten. We moeten nu stappen ondernemen en veranderen, willen we onze planeet niet onherstelbaar beschadigen. Zelfs de meer positieve verhalen, waarin de hoofdpersonen het beste maken van de nieuwe situatie, tonen werelden waar we het bij lange na niet zo goed hebben als nu. (…) Voorbij de storm misstaat dus niet in je boekenkast en is een prima excuus om de discussie over global warming levend te houden.” Jeroen Geelhoed, Modernmyths.nl

Webshop

De bar met de Duizend Deuren

Diverse Auteurs

De Bar met de Duizend Deuren is alleen voor Paul toegankelijk. Maar hij is er niet alleen. Ook zijn evenbeelden uit alternatieve universa weten de bar te vinden. Onder het genot van een kroes bier en een schaal geroosterde veldmuizen vertellen ze elkaar de wildste verhalen.

Johan Klein Haneveld nodigde 24 schrijvers uit Nederland en België uit met hem een bezoek te brengen aan deze bar in het hart van het multiversum.

De omslag is gemaakt door Tais Teng.

Met verhalen van onder meer:

Jaap Boekestein, Tais Teng, Mike Jansen, Johan Klein Haneveld, Joke Adam, Martijn Kregting, Theo Barkel en anderen.

© Copyright - Theo Barkel