"Er zijn weinig Nederlandstalige schrijvers die zo goed hun verhalen kunnen vertellen." Stephen King Fanclub

Shadajaël deel 1 – genadeval

Na een avondje stappen wordt Shea met een vreselijke kater wakker. Aanvankelijk weet hij niet wat er gebeurd is, maar als de waarheid langzaam tot hem doordringt lijkt er geen ontsnapping meer mogelijk te zijn uit zijn duivelse situatie.Alles wat er tussen hem en de eeuwige verdoemenis in staat, is een excentrieke priester.

Genadeval is het eerste deel uit de reeks Shadajaël en de eerste uitgave van Uitgeverij Macc. Het vertelt het verhaal van de gevallen engel Shadajaël die spijt heeft van zijn verkeerde beslissing en een tweede kans krijgt als sterveling op aarde. Ouderwetse horror die door oudgediende Eddie Bertin als ‘leuk en bloederig’  werd bestempeld.

De omslagillustratie is gemaakt door kunstenaar Ruud Lips.

Webshop

Shadajaël, deel 2 – De Schaduwmachten van Mathhamor

Het tweede deel van Shadajaël gaat verder waar deel 1 ophield; om zijn verdwenen vrienden te redden zal Shadajaël zich in het hol van de leeuw moeten wagen en daar zal hij tegenover zijn oudste vijand komen te staan. Tevens zal hij met zichzelf in het reine moeten komen, wil hij de taak die op hem lijkt te wachten kunnen vervullen.

De cover is van de hand van de Amerikaanse kunstenaar Joe Calkins.

Webshop

Shadajaël deel 1, 2 en 3 samen!

Het heeft even geduurd, maar het derde deel van Shadajaël, getiteld De Doodskoets, komt eraan! Voor de gelegenheid zijn de eerste twee delen, Genadeval en De Schaduwmachten van Mathhamor opgepoetst en wordt er een mooie bundel van gemaakt!

Na een avond stappen wordt Shea met een vreselijke kater wakker. Aanvankelijk weet hij niet wat er gebeurd is, maar als de waarheid langzaam tot hem doordringt, lijkt er geen ontsnapping meer mogelijk te zijn uit zijn duivelse situatie.

Alles wat er tussen hem en de eeuwige verdoemenis in staat is een excentrieke priester die zich inzet om zijn ziel te redden. Ze staan echter tegenover een machtige demon die het niet snel opgeeft, zeker niet als er veel meer op het spel blijkt te staan als aanvankelijk het geval lijkt en hij zich uiteindelijk in het hol van de leeuw moet wagen om zijn vrienden te redden.En dan zet de demon Mathhamor zijn ultieme wapen in, de Doodskoets.

Shadajaël omnibus 2

De tweede omnibus van Shadajaël is een rechtstreeks vervolg op het eerste deel. Dit keer maar liefst 5 verhalen: De Spooktrein, Heksenvuur, De Burcht van Montez, De Bloedhonden en Jezebel.

Na de belevenissen met Mathhamors Doodskoets is Shadajaël op het spoor gekomen van Thaly Montèz, een mysterieus edelman die al jaren achter hem aan blijkt te zitten en op wraak zint. Shadajaël heeft echter geen idee waarom. Het spoor van Montèz leidt hem naar de Spook-trein en er is geen andere keuze over dan de edelman te volgen.

De Spooktrein blijkt een machtig wapen te zijn in de handen van een onbekende demon, maar langzaam maar zeker ontsluiert hij diens gruwelijke geheim.

Recensies:

“Dit boek leest net als het eerste deel snel en in een goed, soms razend tempo weg. Het verhaal is zo gedetailleerd neergezet dat je het niet leest, maar er gewoon bij staat te kijken.”

“Er zijn weinig Nederlandstalige schrijvers die zo goed hun verhalen kunnen vertellen, en ik was dan ook erg onder de indruk van het boek. Cijfer: 9.” King Things, Stephen King Fanclub

“Smaakt naar meer.” Silvia van Gimst, Modern Myths.nl

Het Chagrijnige Slagzwaard

Hiram is een eenvoudige boerenjongen die, na een flinke ruzie met zijn nutteloze vader, het huis uit wordt gezet en zijn geluk als dichter wil gaan proberen aan het hof van koning Turon. Wat hij echter niet weet, is dat Garma-Potanesië in een crisis is beland. Sinda, de kwaadaardige heerser van het buurland Sinda-Potanesië, heeft om de hand van prinses Simané gevraagd, de enige dochter van koning Turon. Volgens een oude, vooroorlogse wet kan koning Turon niet weigeren. Chaos en oorlog liggen op de loer, zeker als Miurghan, de mysterieuze magiër die op een stukje niemandsland tussen de beide koninkrijken woont, een hand in de zaak blijkt te hebben. En waar komt het magische zwaard vandaan dat Hiram op zijn voetreis naar het kasteel van koning Turon vindt? Het toeval legt het lot van twee koninkrijken in de handen van een boerenjongen en een chagrijnig slagzwaard…

Het Chagrijnige Slagzwaard is het resultaat van een uitgevallen artikel in SF-Terra. Er moesten 2 pagina’s met spoed gevuld worden en ik heb in een dag tijd het korte verhaal Het Chagrijnige Slagzwaard geschreven. Het werd zo goed ontvangen dat ik besloot om er een roman van te maken. Het roman is letterlijk om het korte verhaal ‘heen’ geschreven.

‘Een geweldig leuk fantasy verhaal waarbij je regelmatig in lachen zult uitbarsten.’ Bangersisters.nl

‘De lichtvoetige toon en de vaak hilarische voorvallen maken het boek een feest om te lezen. Ik heb genoten…’ Deleestafel.nl

‘Een mooi, spannend en humoristisch verhaal!’ Chinouk Thijssen, auteur van Blindelings.

‘Een humoristisch en fantasieboek met een knipoog naar de onlangs overleden Britse schrijver Terry Pratchett. Ik heb genoten van de absurde fantasie en de verrassende wendingen van dit boek. Een aanrader. Killian McNeil, auteur

Lezersreacties

‘Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.’ Edmond van Loosen, bol.com

‘Ik heb genoten van dit boek. Het heeft veel humor.’ Tazzy Jenninga

‘De nieuwe J.K. Rowling/Terry Pratchett. Een heel goed geschreven en humorvol verhaal!’ Mv. Nowakowski

‘Theo schrijft een spannend verhaal met aanstekelijke humor erin.’ Marcel van der Rijst

Webshop

De Castlefest Kronieken deel 3 – Broeders door de tijd

De manipulaties van de tijdsdemon Azoëllos blijken veel verder te gaan dan iedereen oorspronkelijk aannam. Journalist Willem van Straeten, die de strijd aanbond met de machtige tijdsdemon, bleek al eerder het slachtoffer te zijn van zijn manipulaties, maar kon zich hier niets meer van herinneren. Nu krijgt Willem zijn geheugen langzaam maar zeker weer terug, maar is dat nog wel op tijd of zijn de manipulaties al te ver gevorderd en is Azoëllos te machtig? Afgesneden van al zijn vrienden lijkt Willem de klus alleen te moeten klaren, maar hulp komt uit een onverwachte hoek. Ondertussen krijgen bizarre gebeurtenissen ook nu weer het Castlefest in zijn greep. Vreemde wezens duiken op en zaaien verwarring, realiteit en fantasie lijken in een gordiaanse knoop te zitten. Castlefest, waar de realiteit fantasie wordt…

Dit is het derde deel van de Castlefest Kronieken en daarmee de afsluiter van een verhaalcyclus.

Het leuke van de Castlefest Kronieken is dat de verhalen zich afspelen tijdens het festival Castlefest dat tijdens het eerste weekend van augustus op het terrein van het Keukenhof gehouden wordt. Een van de leukste festivals van het jaar.

Lezersreacties

“Een feest van herkenning. (…)  Zelfs als je nooit op Castlefest komt is dit boek nog steeds goed te lezen door het verbeeldingsrijke en spannende verhaal dat de schrijver neerzet. 4 sterren.” Marcel van der Rijst, Hebban.

“Heerlijk om te lezen. Theo Barkel schrijft zo dat je je het hele boek op Castlefest waant.” Bianca Klein Haneveld, Goodreads

Webshop

De Castlefest Kronieken deel 4 – De Eindeloze Paradox

Het loopt tegen het einde van de negentiende eeuw als er in bakerstreet in Londen een brief wordt bezorgd die de nieuwsgierigheid van de bewoner opwekt.

Vele jaren later maakt weduwnaar Arthur Dogan zich op om, verkleed als Dokter Watson, naar Castlefest te gaan. Daar is hij getuige van een mysterieuze show die de fantasie lijkt te ontstijgen en de beste speurder ter wereld voor een raadsel stelt…

Recensies:

‘Theo heeft weer een vermakelijk en leuk deel van de Kronieken geschreven. (…)Echt een aanrader voor iedereen, ook al ben je nooit op Castlefest geweest.’ Hebban, Prinses Marcella

‘Dit vierde deel van De Castlefest Kronieken werd, net als het voorgaande deel, geschreven door Theo Barkel. Ook in dit deel komen weer een aantal bekende figuren langs en is er volop ruimte voor de schrijfstijl en humor die typisch Theo is. Wanneer je trouwe bezoeker bent van Castlefest is dit natuurlijk een must read, maar zelfs wanneer er nog nooit bent geweest zijn de boeken van De Castlefest Kronieken leuk om te lezen.’ Nancy Walburg, Banger Sisters.

Webshop

© Copyright - Theo Barkel