"Er zijn weinig Nederlandstalige schrijvers die zo goed hun verhalen kunnen vertellen." Stephen King Fanclub

Als er één Sciencefiction serie is die mij al nagenoeg mijn hele leven begeleidt, dan is het wel Perry Rhodan. Mijn vader was lid van de serie en iedere week kwam er een deeltje binnen dat hij binnen een dag al gelezen had. Ik begreep niet waar zijn fascinatie vandaan kwam en besloot het ook eens te proberen. Ik ben gaan lezen rond mijn achtste jaar en in de ‘Greulfin’  cyclus. Het exacte deeltje dat ik voor het eerst las, weet ik niet meer, maar het was rondom nummer 450. Nu lees ik het nog steeds, heb verschillende verhalen geschreven die zich in het Perry Rhodan universum afspelen en heb ze vertaald.

Veel van de schrijvers, ook oud-gediende zoals Ernst Vlcek, heb ik geïnterviewd of mag ik tot mijn vriendenkring rekenen.

Perry Rhodan Fanboek

In de loop der jaren werd het duidelijk dat er behoefte was aan een Nederlandse fanuitgave van de Perry Rhodan reeks.

Liang Koh, oud-hoofdredacteur van de Nederlandse Perry Rhodan vereniging schreef speciaal voor deze bundel een artikel, Theoloog Frank Bosman keek met een theologisch oog naar de serie en ik schreef speciaal voor deze bundel het verhaal Verloren Toekomst. Het eerder in Terraanse Vertellingen verschenen Arabier is eveneens opgenomen.

Webshop

Perry Rhodan Jaarboek 2007

Ieder jaar verschijnt er in Duitsland een Perry Rhodan jaarboek waarin alle gebeurtenissen en activiteiten rondom Perry Rhodan beschreven staan. De Nederlandse bijdrage is van mijn hand.

Perry Rhodan jaarboek 2014

Wederom een bijdrage van mijn hand aan het jaarlijkse Perry Rhodan jaarboek.

© Copyright - Theo Barkel