Na jaren actief te zijn als redacteur en schrijver, ontstond langzaamaan de behoefte aan een eigen website. Dankzij recente ontwikkelingen, met name rondom het waar gebeurde Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet, werd die behoefte urgenter. Tijdens het bouwen van de website, waar mijn dank nog uitgaat naar Anne-Mieke voor haar hulp, viel het me eigenlijk pas op hoeveel er in de loop der jaren gebeurd is. De lijst met boeken, interviews en concertverslagen  is behoorlijk lang en het zal een aardige klus worden om de beste interviews eruit te kiezen, af te stoffen en te plaatsen.

In de loop der jaren zijn er echter enkele boeken die er uit blijven springen, één ervan is het eerder genoemde Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet. Enerzijds omdat het verhaal achter de verdwijning van Dylan te bizar voor woorden is en ik niet begrijp waarom sommige mensen op die bewuste avond van zijn verdwijning zulke in mijn ogen foute beslissingen hebben kunnen nemen. Anderzijds was het een emotionele achtbaan omdat we Dylan zelf goed gekend hebben en zien hoe zijn ouders er nu nog onder lijden. In al de jaren die volgden nadat het boek uit was gekomen, hebben we dan ook nooit opgegeven met het zoeken naar antwoorden op nog steeds openstaande vragen. Ik ben dan ook blij dat het boek bij het uitkomen de aandacht van SBS Hart van Nederland trok en recent die van misdaadjournalist John van den Heuvel. Dankzij John komt er weer landelijke aandacht, en nu van RTL Boulevard.

Doel van dit alles? De mysteries rondom de verdwijning van Dylan oplossen, want er zijn nog veel te veel onbeantwoorde vragen. Als er mensen zijn die meer weten, hopen we dat ze contact met ons opnemen zodat de ouders tenminste wat rust krijgen. Want niets is erger dan onwetendheid.

Theo Barkel

Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet.

Op 10 december 2011 had de toentertijd negentienjarige Dylan Proosten een bedrijfsfeest van de plaatselijke supermarkt waar hij in die tijd werkte.
Om kwart voor één ‘s nachts wordt de laatste foto gemaakt van hem…
Om twee uur rijdt de bus weer weg van de feestlocatie… zonder Dylan…
Op 20 december wordt zijn stoffelijk overschot gevonden…
Wat voor tragedie heeft zich die bewuste avond afgespeeld…?

‘Het boek grijpt je bij de keel en laat je niet los. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in true ‘crime’. Drs. Can Kumru,NDB/Biblion

‘Dit boek is geschreven vanuit het hart en straalt een diepe betrokkenheid uit.’ Annemarie, De Leestafel

‘Een mooi eerbetoon aan een leven dat te jong eindigde.’ Ingrid Poisson, Boeklover

ISBN: 978-90-78437-16-1

Prijs: € 13,95

Naar de webshop