"Er zijn weinig Nederlandstalige schrijvers die zo goed hun verhalen kunnen vertellen." Stephen King FanclubEpilepsie… of niet?

Vele mensen in mijn directe omgeving weten dat ik een chronische ziekte heb, jaren geleden al gediagnosticeerd als epilepsie, maar het verhaal erachter en de zoektocht naar een juiste diagnose is grotendeels onbekend.

In december 1999 kreeg ik in de winkel waar ik werkte een zware aanval van… wat? Hyperventilatie? Epilepsie? Migraine? Stress? RLS? Of misschien wel nog iets anders… De zoektocht naar de juiste diagnose zou vele jaren duren, veel frustratie opleveren, maar vooral duidelijk maken hoe het er met de Nederlandse zorg aan toe is. De laatste jaren is het alleen maar erger geworden, totdat de frustratie zo hoog was dat we besloten om voor een second opinion naar een Belgisch universitair ziekenhuis te gaan.

Het verschil met Nederland was schrikbarend en aanleiding genoeg voor een ‘vergelijkend waren onderzoek’ tussen Nederlandse en Belgische ziekenhuizen. Het resultaat van een twintig jaar durende en met recht schokkend te noemen reis door de medische wereld, staat opgetekend in dit boek. Zonder opsmuk, zonder het mooier of lelijker te maken.

Lezersreacties en recensies

“Theo Barkel uit Rijen schreef al verschillende horrorverhalen en fantasyromans, maar soms levert de werkelijkheid verhalen op die beangstigender zijn dan fictie. Zoals zijn ervaringen met de medische wereld.” Martijn Schraven, BNDeStem.

“Het is zeker een verhaal wat verteld moest worden en zeker ook gelezen. Ik hoop dat een ieder die dit leest scherp zijn eigen regie behoudt waar nodig en ook inziet dat er wel degelijk wat moet veranderen met ons zorgstelsel.  Hierin is de missie van de auteur zeker geslaagd.” Conniesboekkies

“Epilepsie… of niet? vertelt Theo’s verhaal en het is bijna niet te geloven maar niemand kan zoiets verzinnen. 3,5 ster.” Ingrid Poisson, boeklovers.

“Ik sloeg het boek dicht met een traan.” John van Hal

“Meeslepend verhaal. Zeer fascinerend boek over hoe het met de medische zorg in Nederland is gesteld. 5 sterren.” Frank, Bol.com

Bestel

Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet

Op 10 december 2011 had de toentertijd negentienjarige Dylan Proosten een bedrijfsfeest van de plaatselijke supermarkt waar hij in die tijd werkte. Om kwart voor één ‘s nachts wordt de laatste foto gemaakt van hem… Om twee uur rijdt de bus weer weg van de feestlocatie… zonder Dylan… De volgende dag begint de zoektocht en zijn verdwijning komt zelfs landelijk in het nieuws. Wat voor tragedie heeft zich die bewuste avond afgespeeld…?

In samenwerking met zijn ouders, zijn beste vrienden én de beste specialisten op medisch en juridisch vlak is getracht de onderste steen boven te halen. Ook de bekende paragnost Peter van der Hurk en medium Christel van den Akker hebben hun medewerking verleend in een poging om de bizarre gebeurtenissen van die noodlottige avond te reconstrueren.

Het verhaal van Dylan is iets dat me bijzonder aan het hart gaat. Niet alleen omdat de gebeurtenissen rondom zijn verdwijnen vaak een bizarre aaneenschakeling van onwaarschijnlijke beslissingen lijkt, maar ook omdat ik Dylan persoonlijk gekend heb. Tijdens het onderzoek voorafgaande aan de publicatie van het boek is het duidelijk geworden dat er mensen zijn die meer weten over de omstandigheden rondom de nacht van zijn verdwijnen, maar ondanks de onzekerheid en het verdriet van de ouders hun mond stijf dicht houden.

Het boek heeft de aandacht van het SBS programma Hart van Nederland gekregen en trok onlangs de aandacht van misdaadjournalist John van de Heuvel. Mede dankzij zijn inspanningen zal het binnenkort weer op TV zijn, maar nu bij RTL-Boulevard.

‘Het boek grijpt je bij de keel en laat je niet los. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in true ‘crime’. Drs. Can Kumru,NDB/Biblion

‘Dit boek is geschreven vanuit het hart en straalt een diepe betrokkenheid uit.’ Annemarie, De Leestafel

‘Een mooi eerbetoon aan een leven dat te jong eindigde.’ Ingrid Poisson, Boeklover

Webshop

Kapelaan Kouwenberg, zijn leven, zijn roeping.

In dit boek staat het levensverhaal van een bijzondere priester. Een markante persoonlijkheid die, vasthoudend aan Gods traditie, wegen volgde die anderen niet aandurfden. Een bevlogen geestelijke, gezegend met een groot geloof en het vermogen om dat over te brengen. Maar vooral ook benaderbaar en behept met een gezonde dosis humor.

Zijn weg naar het priesterschap zou hem over de gehele wereld voeren en zijn parochie strekte zich ook over de hele wereld uit. Van Nederland tot Duitsland en Amerika tot Zweden.

Dankzij de medewerking van zijn naaste familie en vrienden is getracht om een zo goed mogelijk beeld te scheppen van kapelaan Kouwenberg. Een mooie herinnering voor wie hem gekend hebben, en een bijzondere kennismaking voor wie hem niet hebben mogen kennen.

Interesse in het boek? Stuur een mail via de contact pagina.

© Copyright - Theo Barkel